Būkite budrūs! Padaugėjo sukčiavimo atvejų ir apgaulingų skambučių su siūlymais įsigyti ir užsidirbti iš kriptovaliutų investicijai panaudojant vartojimo paskolą.
Blog|Bigbank turtas pirmą kartą viršijo pusę milijardo eurų

Bigbank turtas pirmą kartą viršijo pusę milijardo eurų

Bigbank grupės turtas pirmą kartą viršijo pusę milijardo eurų

Bigbank grupės turtas per metus padidėjo 15,1% ir 2018 metų pabaigoje pasiekė 528,5 milijono eurų. Grupės paskolų porfelis pernai išaugo 12,5% - 49,5 milijonais eurų. Tuo tarpu pelnas 2018 metais padidėjo 1,9% ir sudarė 17,5 milijonus eurų.

„Pirmą kartą grupės istorijoje Bigbank turtas viršijo pusę milijardo eurų, o paskolų portfelio kokybė ženkliai pakilo – daugiau nei 90 dienų vėluojamų paskolų dalis 2018 m. sumažėjo nuo 6,8% iki 3,3%”, - sakė Bigbank valdybos narys Sven Raba.

„Nuoseklus paskolų palūkanų normų mažinimas stabiliai didina paskolų portfelį bei paskolų kokybę, ypač Baltijos šalyse ir turėjo teigiamą poveikį mūsų verslo rezultatams. Gera šalių, kuriose operuojame, ekonominė padėtis ir sėkmingas darbas automatizavimo, modeliavimo, kreditingumo vertinimo bei sukčiavimo nustatymo srityse taip pat prisidėjo prie aukštų rezultatų“, - pridūrė S. Raba.

„Nepaisant prognozuojamo Europos šalių ekonomikos augimo sulėtėjimo, matome, kad dabartinė ekonominė aplinka tebėra palanki, o Bigbank perspektyvos – teigiamos. Naudojame naują banko informacinę sistemą Nest naujų klientų, segmentų bei partnerių paieškai. Naujos sistemos teikiami techniniai privalumai ir greiti automatizuoti procesai leidžia dėmesį skirti paslaugų kokybės ir klientų pasitenkinimo gerinimui. Taip pat sukūrėme reikšmingus kapitalo rezervus ir gerokai pagerinome savo rizikos valdymo politiką ir praktiką bei įmonių valdymo principus“, - sakė Sven Raba.

Praėjusių metų pabaigoje grupė sudarė apie 125 tūkst. paskolų sutarčių, iš jų 31 tūkst. Estijoje, 44 tūkst. Latvijoje, 27 tūkst. Lietuvoje, 10 tūkst. Suomijoje, 10 tūkst. Švedijoje ir 3 tūkst. Ispanijoje. 2018 metų pabaigoje Bigbank dirbo 436 darbuotojai.