Būkite budrūs! Padaugėjo sukčiavimo atvejų ir apgaulingų skambučių su siūlymais įsigyti ir užsidirbti iš kriptovaliutų investicijai panaudojant vartojimo paskolą.
Blog|Bankas „Bigbank“ Lietuvoje pradeda siūlyti indėlius verslui

Bankas „Bigbank“ Lietuvoje pradeda siūlyti indėlius verslui

Bankas „Bigbank“ skelbia pradedantis Lietuvoje siūlyti terminuotus ir taupomuosius indėlius verslui iki 10 milijonų eurų, taip suteikdamas galimybę įdarbinti pinigus, kurie paprastai įmonių sąskaitose būtų nenaudojami.

Banko „Bigbank“ verslo paskolų skyriaus vadovas Lietuvoje Deividas Žukas sako, kad tokios paslaugos yra itin naudingos ne tik dideliems, bet ir smulkiems verslams: „Įmonės savo sąskaitose dažnai laiko bent kelis tūkstančius eurų, o didesnės – saugo net ir šimtus tūkstančių. Banko sąskaitose šie pinigai negeneruoja jokios grąžos. Verslininkai neretai pamiršta ar neįvertina galimybės įdarbinti tuos pinigus pasinaudojant bankų siūlomu įrankiu – indėliais. Didesnės įmonės dažnai gali sau leisti įdėti pinigų į terminuotąjį indėlį, o smulkesnėms įmonėms, kurioms nuolat reikia apyvartinių lėšų, galima rinktis taupomąjį indėlį. Šis variantas leidžia pinigus išsiimti per 1 darbo dieną ir gauti pajamas už sąskaitoje esančias lėšas, kurios gali būti bet kada naudojamos įmonės ir nėra užšaldomos.“

Konkurencingas pinigų įdarbinimo įrankis verslų savininkams

D. Žukas pastebi, kad banko „Bigbank“ prioritetas yra patogumas ir greitis, todėl indėlių paslauga verslams bus vykdoma tik skaitmeninėje erdvėje. Tikimasi, kad „Bigbank“ siūlomi indėliai taps rimta alternatyva kitų bankų Lietuvoje pasiūlymams. Taip pat akcentuojama, kad indėliai yra tinkami net ir smulkiam verslui, neturinčiam daug lėšų.

„Bigbank“ taupomojo indėlio minimali suma yra 0 eurų, indėlio sąskaitą galima papildyti bet kuriuo metu, o išmokėjimas vykdomas vos per vieną darbo dieną. Daugiau apyvartinių lėšų turinčioms bendrovėms rekomenduojama rinktis terminuotuosius indėlius nuo 500 iki 10 milijonų eurų. Indėlio terminas gali siekti nuo 1 iki 36 mėnesių (t. y., trejų metų).

„Taupomojo indėlio suma galės būti papildoma tiek kartų, kiek pageidaus klientai, o jo palūkanos bus skaičiuojamos kasdien nuo sąskaitoje esančios sumos. Be to, pinigų pervedimas iš indėlio sąskaitos taip pat neribojamas kartais. Klientai galės mažinti indėlio sumą pagal savo įmonės kasdienius poreikius. Tad įmonės gali saugoti savo einamąsias lėšas tiesiog indėlio sąskaitoje ir gauti pajamas neprarandant savo lankstumo ar greičio“, – teigia verslo paskolų skyriaus vadovas.

Vis daugiau paslaugų, orientuotų į verslą

„Bigbank“ Lietuvos filialo vadovas Rolandas Norvilas teigia, kad „Bigbank“ verslo klientams skiria vis daugiau dėmesio: „Džiaugiamės nuo šiol galėdami savo verslo klientams pasiūlyti ne tik finansavimo, bet ir taupymo bei investavimo įrankius. Tai yra svarbus žingsnis link aktyvesnės veiklos verslo sektoriuje. Netolimoje ateityje naujienų tiek verslui, tiek privatiems banko klientams pasiūlysime dar daugiau.“

Įmonės sudaryti indėlių sutartis gali jau šiandien. Tam tereikia susikurti paskyrą „Bigbank“ savitarnos sistemoje ir pasirinkti norimas sąlygas. Naudojantis verslo indėlių paslauga, nėra jokių sutarties pasirašymo ar indėlio sąskaitos administravimo mokesčių.

Susidomėjimas indėliais tarp privačių asmenų viršijo lūkesčius

Kadangi tiek verslo, tiek privatiems indėliams „Bigbank“ žada siūlyti konkurencingas sąlygas, tikimasi įmonių susidomėjimo. „Su taupomaisiais ir terminuotais indėliais privatiems asmenims startavome prieš kelis mėnesius. Net ir per tokį trumpą laiką pastebėjome itin didelį žmonių susidomėjimą šiais mūsų produktais – pritrauktų indėlių portfelis gerokai viršijo mūsų lūkesčius ir šiuo metu artėja prie 9 mln. eurų. Taupomųjų indėlių vidutinė suma privatiems asmenims šiuo metu siekia apie 14 tūkst. eurų, o terminuotųjų – 9,5 tūkst. eurų. Vis daugiau žmonių supranta, kad itin patrauklios indėlių palūkanos ateityje gali mažėti, todėl skuba pasinaudoti proga ir įdarbinti pinigus gaunant kaip galima didesnę grąžą“, – pastebi R. Norvilas.